Стојанче Андонов - Дито

Биографија

Македонскиот академски сликар Стојанче Андонов - Дито е роден во Кратово на 08.05.1980 година. Основно и средно училиште завршува во древниот град Кратово, а ликовна академија завршува на Факултетот за ликовни уметности при Универзитетот Св.Кирил и Методиј - Скопје, Република Македонија, во класата на реномираниот и познат професор Рубенс Корубин.

Забележено во весници

Самостојна изложба, Стична, Словенија, 27.11.2010 - 15.12.2010 »

Прва самостојна изложба на Стојанче Андонов - Дито »

Кратово му се израдува на уметникот »

Уметникот е заложник на својето време »

Избор од галеријата на слики

Мртви природи »

Пејзажи »

Портрети, фигури »